Skip to main content

Ik werd geinterviewd door Françoise Verhoef waarin ze mij vroeg wat mijn stip op de horizon is, wat mij drijft, mijn struggles en besluiten. Kortom deze podcast gaat over mij en is de manier bij uitstek om kennis met mij te maken.

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt, laat je me dat nog even weten? Gaaf! Ik mail je persoonlijk terug. joyce@joycedewitcoaching.nl

Over Mij

Alles, werkelijk Alles moest ik zelf uitvinden. Dat vond ik een hele klus. In het kort gezegd; Wie moest ik worden om die goedlopende praktijk te kunnen draaien. Die niet alleen voor de klanten succesvol is maar die ook voor mij succesvol Voelt.
Het gezin van mijn opa en oma

Ik was er. dacht ik.

Wat ik niet wist is dat alleen het KVK papiertje en mijn diploma niet voldoende was voor een succesvolle praktijk. Ik was dan wel een vakvrouw, maar nog geen ondernemer. Want het ondernemen, het zakelijk worden, dat had ik niet geleerd in de opleiding!

Ik liep al snel tegen dingen aan die ik van tevoren niet had kunnen bedenken. Wat moest ik zeggen als een klant te laat kwam. Of helemaal niet kwam opdagen. Hoeveel geld moest ik vragen voor mijn behandeling en hoe zit dat met je prijs verhogen. Wat nou als een klant niet tevreden is of geen nieuwe afspraak maakt? Wat moet ik nou met die pijn in mijn buik die ik gelijk voel opkomen als ik in mijn agenda kijk en zie dat die vervelende klant morgen weer komt.

Alles, werkelijk Alles moest ik zelf uitvinden. Dat vond ik een hele klus. In het kort gezegd; Wie moest ik worden om die goedlopende praktijk te kunnen draaien. Die niet alleen voor de klanten succesvol is maar die ook voor mij succesvol Voelt.

Ondernemen gaat niet alleen over omzet, winst en marketing maar in mijn ogen vooral ook over dit stuk. Wie ben jij en hoe krijg je de praktijk of salon die bij jou past. Die voor jou goed voelt, waar je energie van krijgt en gigablij van wordt.

Dat is waar ik mezelf heb ontwikkeld. Ik heb een tweejarige businessopleiding gevolgd en ik leerde werkelijk alles over ondernemen.

Nu heb ik En de ervaring in het werken in mijn eigen praktijk En ik heb de kennis om jou te helpen hoe ook jij een succesvolle ondernemer wordt.

Een succesvolle praktijk of salon die ook voor Jou succesvol voelt!

Over mijn roots

Ze is 92 geworden.. en wat ze in haar kop had, had ze niet in haar kont. Daar moest iedereen wel een beetje om lachen maar het bracht haar heel ver.

Terwijl mijn opa van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met paard en wagen langs de deuren ging om zijn groenten te verkopen bestierde zij de groentewinkel aan huis.

Dat niet alleen, ze zorgde voor het huishouden en hun grote gezin. En groot wassie, mijn opa en oma kregen samen.. je zal het niet geloven, 18 kinderen. 18! Tien jongens en 8 meisjes.

Bij mijn opa en oma thuis rook het altijd naar eten. Er stond altijd eten op het fornuis. Groentesoep met ballen, draadjesvlees of kaasprak.

Ik kwam graag bij mijn opa en oma. Ik vond het heerlijk om naar hun verhalen te luisteren terwijl mijn handen over het hoogpolige tafelkleed streken. ( en mijn glaasje limonade weer eens omver kieperde, waarna je gewoon even erover streek en je zag er niks meer van) Verhalen over vroeger, hoe ze het allemaal toch elke dag voor elkaar kregen om alle kinderen eten te geven. Hoe ze dag in dag uit alles deden voor hun klanten. Het ondernemen anno 1950.

Alle ballen omhooghouden zouden we nu zeggen. Dat kon ze, mijn oma.

Het was dus niet heel gek dat toen ik mijn pedicurepraktijk startte dacht “dat doe ik effe”

Nou.. dat was niet zo simpel.

Ik zie mezelf nog staan, voor de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Met mijn papiertje in de hand, “ik heb een bedrijf, laat die klanten maar komen.”

Die kwamen, zeker. Voor ik het wist werkte ik drie hele dagen en drie avonden. Genoot ik enorm! Van mijn blije klanten, de mooie gesprekken en de volle agenda.

Alles waar ik goed in ben en waar ik blij van wordt vind ik in mijn werk als pedicure business coach

Mijn grootste les

Deel je struggles met iemand die je vertrouwt, die naar je luistert en met je meedenkt. Je hoeft het namelijk nooit allemaal alleen te doen. 

Joyce de Wit, Pedicure businesscoach

Ik vertelde mijn klanten wat mijn stip aan de horizon is en ik wil die graag met jullie delen.

“Vrouwen keuzes laten maken die goed voor hun voelt, ongeacht wat een ander daarvan vindt en daardoor een voorbeeld zijn en geven aan hun dochters, kinderen en vrouwen om hun heen.

Ik maak deze cultuurbeweging mogelijk door inzicht, zelftoestemming en acceptatie aan mezelf en deze vrouwen te geven en te leren.

Ik ben de beweging."

Ik vroeg daarna aan mijn klanten wat mijn visie en het traject wat zij bij mij volgen voor hen doet.

Hieronder hun reactie;

Jaqueline; ‘Wat jij doet is vrouwen een ontdekkingsreis geven op weg naar een vrij en daadkrachtig leven.”

Esther; “Vrouwen het zelfvertrouwen geven dat we net zo sterk, of sterker, zijn als mannen en er daartoe toe doen.”

Carin; “Met jou werken voelt als in liefde en zachtheid voor jezelf en in je eigen tempo.”

Jolanda; “Jij helpt vrouwen kritisch naar hun gemaakte keuzes te kijken. Laat ze zien dat je deze keuze ook mag aanpassen en voor jezelf mag kiezen.”

Susan; “Voor mij ben je een katalysator, ieder contact met jou geeft nieuwe energie, motivatie en creatieve mogelijkheden.”

Sarah den Boer

Hoofdredacteur van VoetVak Magazine en Esthe magazine

“Joyce zet met humor, creativiteit en inzicht proffesionals in hun bloeiende kracht!”

Irma Lugt- Brom

Pedicure

“Joyce is een kundige pedicure coach. Ze heeft als pedicure collega tonnen ervaring opgedaan in ons vak. Weet van de hoed en de rand. Weet dus de valkuilen in ons vak. Ze motiveert en inspireert. Haar enthousiasme en grote dosis humor werkt relativerend en is enorm aanstekelijk. Aanrader om eens met haar in gesprek te gaan als je vastloopt in je werk als pedicure.”

Dit is waar ik het voor doe

Tijd dus om mijn ervaringen en kennis in te zetten om andere ondernemende vrouwen te leren hoe ook zij hun onderneming tot een nog groter succes maken.

Alle struggles, alle gedoe, geplan en geregel, ik weet precies wat ze doormaken. Ik was namelijk niet lang geleden precies hetzelfde. En ik moest het allemaal in mijn uppie uitvogelen. Hoe fijn zou het nu zijn als ik toen zo iemand als ik als coach had gehad. Dat had me veel gedoe gescheeld zeg!

Hoe fijn als ik een coach had gehad, iemand die in mij geloofde en mij steunde. Die met mij meedacht, van kennis voorzag maar die me ook eerlijk en supernuchter even pas op de plaats laat maken.

Ik vind het heerlijk om mijn lessen, mijn kennis en inzichten te mogen delen. Ik geniet, doe wat ik het allerliefste doe en het allerbeste kan: ondernemen.

En dat is waar ik knetterblij van word.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek, dan kijk ik gelijk met je mee en geef ik je alvast wat nuttige tips!